WHEY – beljakovine v prahu

Kaj je WHEY?

Angleška beseda whey pomeni sirotka. Sirotka je tekoč stranski produkt pridelave mleka in sira. Sirotkine beljakovine pridobijo tako, da mleku odstranijo mlečne maščobe in beljakovino kazein, nato pa s sušenjem pridobijo obliko prahu. Kljub temu, da gre za stranski produkt pa sirotki ohrani 50% hranilnih vrdnosti prvotnega produkta. Vsebuje nekaj laktoze, beljakovine (visoko biološko razpoložljive aminokisline), minerale in vitamine.

Beljakovine – gradnik našega telesa

Beljakovine so nujno potrebne našemu telesu in predstavljajo kar do 20% telesne teže. Sestavljajo naša tkiva, organe in mnogo drugih komponent v telesu. Posledice pomanjkanja beljakovin so lahko utrujenost, zmanjšanje mišične mase, oslabljen imunski sistem, slabši lasje in krhki nohti. Občutimo lahko nenehno željo po hrani, predvsem sladki.

Beljakovine v prahu večinoma uporabljajo športniki, tako rekreativni kot profesionalni. Zakaj? Saj je za ohranjanje in pridobivanje mišične mase optimalno zaužiti beljakovine z ustrezno vsebnostjo aminokislin 20 do 30 minut po vadbi. Beljakovinski shake pa je v tem primeru najhitreje dostopen in z najbolj optimalno aminokislinsko sestavo.

Vendar v sodobnem času in obilici hitre prehrane tudi veliko ‘navadnih’ ljudi ne zaužije niti minimalnih priporočil vnosa beljakovin z običajno hrano. Zato je beljakovine v prahu v tem primeru smiselno vključiti v prehrano. Glede na njihov dober sladek okus so izjemno praktične za uporabo v sladicah, kašah, … Obstaja pa tudi izolat naravnega okusa – brez okusa, ki ga lahko vmešate kamorkoli. Še vedno pa je najbolj razširjena uporaba beljakovin v prahu v obliki shake napitkov – z mlekom ali vodo.

Problem whey-a je še vedno stereotip, da gre za neke umetne praške in tabu o sestavinah, ki ga sestavljajo. V resnici, pa gre za nekaj tako preprostega, kot je mleko. Gre za koncentrat beljakovin, pridobljen iz mleka. Popolnoma naravno in zdravo. Da pa je prah sam po sebi užiten za uporabo so mu dodana sladila in arome za boljši – božanski okus.

Zakaj izbrati SWY beljakovine ?

Naj ti naštejemo nekaj prednosti naših vrhunskih proteinov:

  • vrhunska kvaliteta – certificirane sestavine
  • obogateni s prebavnimi encimi
  • dobra topljivost
  • praktično pakiranje
  • priložena dozirna merica
  • brez dodanih sladkorjev
  • visoka vsebnost beljakovin
  • mešanica izolata (čistejši vir beljakovin) in sirotke
  • proizvedeno v EU

SWY WHEY se lahko pohvali s kvalitetnimi in priznanimi sestavinami, primerljivimi s svetovno znanimi proizvajalci. Beljakovinski napitek nima dodanih sladkorjev, okus pa mu daje kvalitetno sladilo znamke Splenda. Obogaten je tudi s prebavnim encimom znamke DigeZyme®, ki telesu pomaga pri hitrejši absorbciji hranil.

Izbirate lahko med tremi izjemnimi okusi – čokolada-lešnik, breskev-jogurt, jagode-mleko. Kmalu pa se bodo naši ponudbi pridružili še novi okusi! Stay tunned!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.