2 IDEJI ZA MALICO

IDEJA ZA ZDRAVO MALICO

Oreščki so izvrsten rastlinski vir zdravih maščob (omega 6, omega 3), beljakovin, prehranskih vlaknin, vitaminov in mineralov. Znanstvene raziskave so dokazale že neštete pozitivne učinke oreščkov na zdravje, zato so nepogrešljivi del uravnotežene prehrane. Prav tako so redno na meniju pri LCHF načinu prehranjevanja, vegetarijancih in veganih. Z njihovo količino pa ne gre pretiravati, saj imajo visoko energijsko vrednost. Priporočamo manjšo pest oreščkov na dan.

Ni skrivnost, da so po okusu najboljši indijski oreščki! Ravno zato smo njihov odličen okus izkoristili, za izdelavo SWY namazov. Najprej pa še nekaj o njihovih koristi za zdravje…

Indijski oreščki so bogati z zdravimi maščobami in beljakovinami ter vsebujejo številna mikrohranila – vitamin E, B1, B2, B7, selen, magnezij, mangan, železo in cink. Vsebujejo nekoliko manj maščob in kalorij v primerjavi z drugimi oreščki, imajo pa malce več ogljikovih hidratov v primerjavi z ostalimi. Primerni so za malice, kot samostojen obrok ali v smutiju, in praktični za uporabo tako pri sladicah, kot glavnih jedeh. Indijski oreščki so zelo uporabni pri pripravi omak in ”posnemanju” smetane ter sira v veganski prehrani. So nepogrešljivi del zdrave in uravnotežene prehrane ljudi, ki stavijo na svoje zdravje.

Iz indijskih oreščkov proizvajajo tudi namaze, ki pa so nekoliko ”pustega” okusa, zato smo pri SWY brand namaz iz indijskih oreščkov popestrili ter tako naredili okusnejšo, a vseeno zdravo verzijo le-tega.

Našemu najboljšemu namazu Pink cashew butter, se je pridružil čisto nov, prav tako božanski ‘’bratec’’ z imenom White protein spread. Oba namaza sta narejena iz 100% naravnih in kakovostnih sestavin, med katerimi so glavni indijski oreščki. Oba namaza sta narejena v Sloveniji, v sodelovanju z uspešnima slovenskima podjetjema Rok’s Butter (Pink cashew butter) in Pajs brez obresti (White protein spread). Oba sta izjemno lahko mazljiva in polnega okusa. Tistim, ki ste večji ljubitelji sadja ali rahlo kislega okusa priporočamo Pink cashew butter, ljubiteljem kokosa pa White protein spread. Sta pa definitivno oba ”must try” SWY Brand izdelka!

Zate imamo še dva enostavna recepta z SWY namazoma iz indijskih oreščkov:

Banana snacksi

Sestavine:

Postopek priprave: Banano narežeš na kolobarje. Na vsak kolobar namažeš približno žličko Pink cashew butter-ja. Stopljeno čokolado pripraviš tako, da v loncu segrevaš vodo in vanj položiš manjši lonček v katerega nalomiš temno čokolado na koščke. Čokolado skozi mešaš na zmernem ognju, dokler se ne stopi. Stopljeno čokolado preliješ čez Pink cashew butter na banani in na koncu posuješ z drobljenimi mandlji. Mandlje lahko sam/a zmiksaš v multipraktiku ali že kupiš mlete. Nato daš vse skupaj v hladilnik za vsaj 1 uro.

Koko-protein balls

Sestavine:

  • 100g ovsenih kosmičev
  • 50g beljakovin v prahu (mi smo uporabili izolat kokos)
  • 100g namaza White protein spread
  • 50g mandljev
  • 2 žlici kokosovega jogurta
  • 50g kokosove moke

Postopek priprave: Ovsene kosmiče v multipraktiku zmiksaš do mokaste strukture, prav tako mandlje. Nato zmešaš ovsene kosmiče, mlete mandlje in beljakovine v prahu, dodaš še White protein spread in 2 žlici kokosovega jogurta ter z rokami zmešaš v gosto strukturo. Maso oblikuješ v kroglice in jih povaljaš v kokosovi moki.

oglej si namaze v naši spletni trgovini

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.