DAN ŽENA

Dan žena je prav poseben praznik za celoten SWY community. Ta svetovni praznik, ki ga vsako leto praznujemo 8. marca, nas opominja na dosežke žensk, ki smo se skozi stoletja borile za ekonomsko, socialno in politično enakopravnost. Opominja nas kako smo močne, bojevite, odločne, trmaste, a hkrati predane, nežne in ljubeče. Vse to smo me, drage žene in dekleta, preprosto vsemogočne!

SWY brand je svojo zgodbo pravzaprav začel z željo, da spodbudimo in pomagamo ženskam, da bi se bolje počutile v svoji koži. Tako navznot, kot navzven. Že v sami osnovi SWY brand sestavlja ekipa močnih žensk, ki smo z močno željo, pristnimi odnosi in Petro na čelu, ustvarile tako lepo zgodbo. Skupaj ustvarjamo vsebino s področja zdravja, športa, prehrane in motivacije za osebno rast ter kreiramo športno-elegantna, kvalitetna in udobna oblačila katera bi vsaka ženska z veseljem oblekla. Ker je z enim kosom oblačila težko ustreči željam vseh, iz meseca v mesec  na naše police prihajajo novi, še bolj dodelani in raznoliki izdelki. Vse to z željo, da bi se vsaka v nečem našla. V letu in pol našega obstoja smo skupaj s tisočimi dekleti in ženskami ustvarile ogromen, prečudovit SWY community, kjer se podpiramo, si prisluhnemo in predvsem, rastemo skupaj. Res, da se tako naši ožji ekipi, kot community-ju v zadnjem času pridružujejo tudi moški, a vseeno, srce smo me – ženske <3.

Zakaj je tako pomembno, da se borimo in poskrbimo zase?

Saj veste kako pravijo, da ženska drži 3 stebre v hiši, moški pa 1. Vse lepo in prav, a pod težo vseh obremenitev – služba, študij, dom, otroci,… pre-velikokrat pozabimo nase. Vsi od nas nekaj zahtevajo, nam pa velikokrat zmanjkuje časa, da bi si sploh umile zobe. Če boš tisti ‘en steber’ prepustila moškemu, ne boš nič manj močna, ravno nasprotno, s tem ko se boš razbremenila, boš lahko končno tudi ti zasijala! Življenje si moraš oblikovati tako, da ti ostane čas za aktivnost, hobije, ki te veselijo, za prijatelje in včasih tudi preprosto za poležavanje na kavču. Kljub temu, da zmoreš vse in še več, ne dovoli, da pozabiš nase in te okolica izčrpa.

Močna, a hkrati ostani ženstvena.

V vsej tej borbi, ki smo jo bile skozi zgodovino človeštva, smo od tega, da smo bile le gospodinje, prevzele v svoje roke čisto vse, od doma do posla. In veliko krat v tej borbi pozabimo biti to, kar v osnovi smo. Ženske. Čeprav lahko dan danes popolnoma poskrbimo zase je prav, da se pustimo tudi razvajati. Pusti svojemu dragemu, da ti kdaj odpre vrata, plača večerjo, kupi rožico ali Bianca čokoladico (:p), čeprav lahko to narediš tudi sama. Našminkaj se, obleci krilo, zjokaj se, afnaj se, bodi to kar si, kar ti srce poželi.

Ne podleži pritisku javnosti.

Nad nami preži tudi pritisk medijev in mnenja drugih. Včasih so lepotni ideal predstavljale manekenke, se še spomnite Victorijinih angelčkov? No, danes pa je to vsako drugo ‘sfotošopirano’ dekle na instagramu. Popolna postava, lasje, koža, makeup, velike ustnice, prsa in zadnjica, outfit za 1000€, dober avto, fancy pes in še in še… ob gledanju tega nerealnega življenja drugih, veliko krat zapademo v nekakšno depresijo oziroma nezadovoljstvo s samim sabo, ker naše življenje ne izgleda niti približno tako ‘bajno-sijajno’. Pomembno je, da se naučimo pri tem ustaviti in opomniti, da to ni realnost. Realnost smo me, navadna dekleta, ki gradimo ta community ali pa katerega koli drugega. Koliko takih popolnih deklet srečate zjutraj na poti v službo? Nobene.. ker popolnosti ni. Lahko pa postaneš najboljša verzija sebe, s tem, da poskrbiš zase. <3 Ps. že tisto urco, ki jo izgubiš s scrolanjem po instagramu, bi lahko naredila kaj dobrega zase.

10 preprostih idej za izboljšanje počutja in samozavesti:

  • preživite pol ure na dan v naravi (sprehod, tek, rolanje, ležanje na vrtu …)
  • ženski večer – enkrat na mesec pojdite s prijateljicami v kino, na večejo ali pijačo
  • v petek zvečer si privoščite kozarček najljubšega vina
  • tu pa tam si vzamite čas za vročo kopel ob mirni glasbi
  • pojdite v shopping in tokrat kupite nekaj zase, nekaj kar vas bo osrečilo
  • s partnerjem/prijateljico ali same pojdite za 2 urci v savno
  • poskusite v svoje življenje vpeljati meditacijo (na youtube-u jih imaš neskončno!)
  • bodite aktivne, fizična aktivnost, kakršnakoli, nima pozitivnega vpliva le na vaše zdravje, ampak tudi počutje – zagotovljeno, čas za to si vzemite vsaj 3 krat tedensko
  • zvečer v kopalnici, pozabi na vse skrbi! Prižgi si tvoj najljubši komad in zapleši, zapoj iz srca
  • zrihtajte se! nima veze kam greš, v službo, na faks ali žurat, uredi se, tako, da se boš v svoji koži počutila najboljše 😉

Najpomembnejše!

Podprimo druga drugo. Ženske smo precej tekmovalna in ljubosumna bitja. To izvira iz naše narave. Ampak zakaj bi si metale polena pod noge, če si lahko pomagamo? Zavedati se moramo, da smo vse prečudovite,  da smo nekaj posebnega, unikatne. SWY dekleta verjamemo v to, da se vsako dobro dejanje vrne z dobrim in obratno. Mi se trudimo širiti pozitivno sporočilo. Sporočilo sprejemanja in ljubezni do vseh.

Naš praznik

Mama, babica, žena, sestra, teta, sestrična, sodelavka, prijateljica, hči,… vse te in še mnogo njih so naše vloge, ki jih igramo vsak dan, poleg tega, da smo me. In ker smo tako izjemne, si več kot zaslužimo imeti svoj dan, svoj praznik. Če te na današnji 8. marec ni nihče obdaril, si podari nekaj sama! Zakaj pa ne, zaslužiš si! <3

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.